Negroni som fredagsdrink

-

Negroni som fredagsdrink? Negroni är en av världens 10 mest populära drinkar och något en bar alltid ska kunna servera. Endast tre ingredienser, så den är enkel att svänga ihop. En variant på Negroni är Negroni Spagliato som jag drack på plats i Milano. I en Negroni Spagliato har man bytt ut gin mot mousserande vin – i övrigt samma drink.

Negroni Sbagliato som fredagsdrink
Negroni Sbagliato serverad på en AW i Milano förra året

En Negroni ska röras tillsammans med is i iaf 45 sekunder. Dels för att kyla drinken, men även för att hinna späda ut den en aning.

3 cl Gin
3 cl Campari
3 cl Söt vermouth (röd)
Is

Häll alla ingredienser i ett rörglas med is. Saknar du rörglas går det bra med någon annan behållare där du kan röra runt drinken med is.

Rör drinken i ca 45 sekunder. Smaka av några gånger för att känna efter när du hittat rätt. Att röra drinken är till för att dels kyla drinken, men också för att späda ut den.

Sila upp drinken i ett isfyllt glas. En så stor isbit som möjligt är att föredra eftersom det får drinken att inte fortsätta spädas ut i samma tempo som med flera mindre isbitar.

Ta en bit apelsinzest och pressa det över drinken för att få ut apelsinskalets oljor. Gnid zesten mot glasets kanter innan du stoppar ner det i drinken.

Negroni som fredagsdrink

Negroni som fredagsdrink
Både jag och Daniel bloggar, så vi tar ofta många bilder då vi gör något
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar