Pasta Puttanesca som vardagsmiddag

-

Ibland behöver man bara en enkel och god tallrik pasta! Inget märkvärdigt, men ändå väldigt gott! Igår gjorde jag en Pasta Puttanescha som vardagsmiddag och alla runt bordet blev mätta och glada. Mission accomplished!

Spagetti eller valfri långpasta
1 burk krossade tomater, gärna en godare sort såsom Mutti tex
Ev 2 st färska tomater
1 liten röd lök (eller gul lök – ta vad du har hemma)
1 vitlöksklyfta
1 tsk Zeta sardellcreme, finns färdig på tub så man alltid kan ha det hemma
ca 10-15 oliver
1-2 msk kapris
Parmesan
Svartpeppar

Börja med att sätta på en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Dela färska tomater i mindre bitar och lägg ner i stekpannan. Häll ner innehållet från tomatburken i stekpannan. Tryck sönder tomaterna lite slarvigt i stekpannan, så innehållet blandas med löken. Tryck ut sardellcreme och lägg ner både oliver och kapris och låt puttra medans pastan blir klar.

Häll av pastan och häll ner den i stekpannan. Blanda runt så pastan täcks av tomatsåsen. Lägg upp pastan i en snygg skål och toppa med parmesan, svartpeppar och om du har lite persilja. Voila – enkelt och väldigt gott!

Pasta Puttanesca som vardagsmiddag
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRårakor med gravad öring
Nästa artikelNegroni som fredagsdrink

Lämna ett svar