Världens 10 mest populära drinkar

-

Fredag och fredagsdrink har blivit synonymt här i bloggen och jag letar ständigt efter nya drinkar att prova för att sedan blogga om. Men ibland vill en bara ha något vanligt som man druckit förut. Jag hittade sidan Världens 10 mest populära drinkar inne hos Köket och klickade såklart in. Vilka drinkar är bland de 10 mest vanliga?

  • Old Fashioned – en whiskeydrink som är själva definitionen av en klassisk cocktail. Den innehåller sprit, socker, vatten och bitters, vilket är precis vad som ursprungligen avsågs med en cocktail.
  • Negroni – här har jag testat varianten Negroni Sbagliato med mousserande vin istället för gin. Populära drinkar i Italien och något vi drack på vår After Work i Milano.
Negroni Sbagliato som fredagsdrink
After work i Milano februari 2022
Frozen Strawberry Daiquiry
Frozen Strawberry Daiquiri
  • Manhattan – Ännu en otestad whiskeydrink med endast två (tre) ingredienser. Smidigt!
  • Dry Martini – kanske den mest klassiska drinken av dem alla? Eller är den känd bara tack vare James Bond? Som hellre ville ha den ”shaken, not stirred”.
Dry Martini som fredagsdrink
  • Espresso Martini – Kaffedrinkarnas kaffedrink. Måste testas någon fredag.
  • Margarita – Ännu en klassisk drink. Dock tveksam till saltkanten på glaset. Såg en bra bild där halva kanten var ren – då väljer den som dricker själv, ifall man gillar saltkanten.
Klassisk Margarita
  • Aperol Spritz – en riktig favorit hos mig och en drink jag kan se till att ha ingredienser hemma för att blanda. Den senaste varianten var en Rabarber Aperol Spritz som var snäppet godare än den vanliga.
Rabarber Aperol Spritz
  • Moscow Mule – Sist men inte minst. Den klassiska drinken brukar alltid serveras i kopparmuggar för att drinken ska behålla kylan. Den drink som ligger närmst på tur och jag spanade faktiskt efter kopparmuggar häromdagen.

Det var världens 10 mest populära drinkar och det visade sig att jag inte ens druckit hälften. Så jag har några drinkar att blanda framöver.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar