Fredagsdrinken kommer här! En vårig variant av den klassiska drinken som ingår i listan över de 10 vanligaste drinkarna i världen. En Rabarber Aperol Spritz drack vi igår, då det var både torsdag och ”lördag” samtidigt. Otroligt skönt med en ledig dag mitt i veckan.

För att göra en Rabarber Aperol Spritz till fredagsmyset ikväll, så behöver du börja med en rabarbersockerlag.
Rabarbersockerlag
80 g rabarber
1 dl socker
0.75 dl vatten
Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med socker och vatten och låt koka tills rabarbern har kokat sönder. Låt svalna och sila sedan bort rabarbermoset (använd i din frukostfil-tallrik?). Då är rabarbersockerlagen klar.
Rabarber Aperol Spritz
1 msk rabarbersockerlag
0,75 dl Prosecco
0,5 dl Aperol
0,25 dl kolsyrat vatten (soda)
Ev garnering – jag hade såklart en bit rabarber i våra glas
Börja med att fylla glaset med is och rabarbersockerlag. Fyll sedan på med Prosecco, Aperol och sist kolsyrat vatten. Garnera med en tunn strimla rabarber (jag tog potatisskalaren och skar en lång strimla) och servera. Riktigt god!
