Rabarber Aperol Spritz

-

Fredagsdrinken kommer här! En vårig variant av den klassiska drinken som ingår i listan över de 10 vanligaste drinkarna i världen. En Rabarber Aperol Spritz drack vi igår, då det var både torsdag och ”lördag” samtidigt. Otroligt skönt med en ledig dag mitt i veckan.

Rabarber Aperol Spritz

För att göra en Rabarber Aperol Spritz till fredagsmyset ikväll, så behöver du börja med en rabarbersockerlag.

Rabarbersockerlag

80 g rabarber
1 dl socker
0.75 dl vatten

Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med socker och vatten och låt koka tills rabarbern har kokat sönder. Låt svalna och sila sedan bort rabarbermoset (använd i din frukostfil-tallrik?). Då är rabarbersockerlagen klar.

Rabarber Aperol Spritz

1 msk rabarbersockerlag
0,75 dl Prosecco
0,5 dl Aperol
0,25 dl kolsyrat vatten (soda)
Ev garnering – jag hade såklart en bit rabarber i våra glas

Börja med att fylla glaset med is och rabarbersockerlag. Fyll sedan på med Prosecco, Aperol och sist kolsyrat vatten. Garnera med en tunn strimla rabarber (jag tog potatisskalaren och skar en lång strimla) och servera. Riktigt god!

Rabarber Aperol Spritz
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar