Internationella burgardagen 2022

-

Idag lördag är det internationella burgardagen 2022. Så om ni hade några funderingar på vad ni skulle äta idag, så har jag precis löst den frågan åt er. Burgare såklart!

Och bara för att det är internationella burgardagen, så behöver inte det betyda HAMburgare, utan det finns såå många olika burgare. Alla lika goda på sitt sätt. Våga prova något nytt – du kanske hittar en ny favorit?

Det vanligaste när någon säger burgare är väl dock hamburgare, men varför inte göra den mycket godare? Jag gjorde till exempel smashed burger med tryffelmajonnäs som var väldigt mycket godare än färdiga köpeshamburgare som du steker i stekpannan. Jag vill nog minnas att den var så god så vi åt samma två dagar på raken. Bra betyg!

Smashed burger med tryffelmajonnäs

Men förutom burgare med kött så finns det så många olika varianter. Här kommer några av de jag har testat. Vill du se hela mitt arkiv, så hittar du det här.

Senast var en Crispy No Chicken Burger som var otroligt god! Jag skulle lätt kunna äta den igen, viken dag som helst. Dock mycket godare här hemma än när jag åt den på Max restaurang förra veckan.

Crispy No Chicken Burger

Om vi ändå är inne på vegetarisk burgare så måste jag få tipsa om ett par andra. Både ölfriterad grillostburgare och valnötsburgare med getostdressing. My Gadd, det vattnas i munnen på mig bara jag skriver om dessa burgare.

Valnötsburgare med getostdressing
Valnötsburgare med getostdressing
Panerade halloumiburgare
Ölfriterad grillostburgare (nej, det smakar inte öl om paneringen)

Andra typer av burgare är ju till exempel kycklingburgare med currydressing, fiskburgare med aioli eller den norrländska parisaren (burgare med korv).

Kycklingburgare med currydressing

Det finns så många goda burgare så en skulle kunna leva på burgare en hel vecka! Vilken blir du mest sugen på att prova? Eller har du någon favorit som jag måste få prova? Skriv gärna en kommentar här nedanför.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar