I fredags svängde jag ihop riktigt goda burgare och hemmagjorda potatisklyftor till middag. Jag hade hittat hamburgerkedjan Max’s Crispy No Chicken Burger i frysdisken och köpt hem. En perfekt vegetarisk fredagsmiddag (som alltså går att äta lika bra idag på Meatfree Monday – tips!).

För två personer:
1 förp Crispy No Chicken Burger
2 hamburgerbröd
6-7 potatisar
Valfritt pålägg – jag hade:
Majonnäs
Salladsblad
Tomatskivor
Avokadoskivor
På sidan hade jag också Srirachamajonnäs – såå gott att doppa potatisklyftorna i!
Börja med potatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och skär i mindre stavar, lägg potatisstavarna i en oljad ugnsform. Rör om bland potatisarna så alla får lite olja på sig och sätt in i ugnen. De behöver åtminstone 20-25 min på sig för att bli klara. Rör om någon gång mitt i. Ta ut och salta potatisen.
Dags att steka Crispy No Chicken Burger. Ta fram en stekpanna och ta i rapsolja. Värm upp så oljan ryker lite och lägg ner dina burgare. Låt steka 2-3 minuter på ena sidan och vänd sedan. Låt steka lika länge, sen är de klara. De är så pass tunna, så det behövs inte så länge.
Stek gärna bröden en kort stund också, så de får en hårdare snittyta. Stryk ut majonnäs på både topp och botten. Lägg på ett salladsblad och sen din stekta burgare. Fortsätt med tomatskivor och till sist avokadoskivor. Lägg på locket med majonnäs.
Servera dina Crispy No Chicken Burger och njut av en god måltid!
