Påskbakelser i maj

-

När jag sökte efter rulltårta med aprikos så får jag upp påskbakelse. Men för mig är dessa små bakverk mer förknippade med examen och försommarfika än med påsk. Så här kommer påskbakelser i maj – som ni kan ha redo till barnens examen eller kalas.

Det är en väldigt enkel och omtyckt bakelse som vem som helst svänger ihop. Jag valde att använda min hembakade rulltårta men det fungerar lika bra med köpt rulltårta.

Rulltårta
Vispad grädde
1 burk med aprikoshalvor
Ev något gulligt strössel på toppen

Skär lite tjockare skivor rulltårta och lägg platt på en assiett. Vispa grädden och lägg på en lagom liten klump på rulltårtan. Lägg en aprikoshalva ovanpå, med den runda delen upp, så det ser ut som en sol, och toppa ev med lite strössel. Klart!

Påskbakelser i maj
Påskbakelser i maj
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar