Mamma ljuger i Östersund

-

Ibland är det så himla roligt (och nödvändigt?) att avbryta sin vardag och göra något helt annat. Som att gå på en middagsföreställning mitt i veckan t.ex. Just så var det förra veckan då Karin och jag tog med oss varsin gubbe på föreställningen Mamma ljuger i Östersund.

Det var egentligen tänkt att föreställningen skulle gå av stapeln i början av februari, så Daniel fick en överraskning i julklapp. Men då det fortfarande var Covid-pandemi i februari, så blev föreställningen flyttad till maj. Så Daniel har snällt fått vänta på sin julklapp till strax efter sin födelsedag. Så kan det gå.

Föreställningen var en middagsföreställning där Karin och jag valt det dyrare middagspaketet till oss alla fyra innan föreställningen. Det kändes som en rolig grej att träffas, äta tillsammans och sen skratta tillsammans. Vi var dock lite sena in till bords, så vi fick ett bord på hörnet. Det gjorde dock inte så mycket då matserveringen började i vårt hörn samt att vi hade gluggar nog att kunna se föreställningen avslappnat ändå.

Till middag skulle vi enligt menyn få ”Inbakad oxkind med confiterad rödlök. Serveras med en mandelpotatispuré smaksatt med Västerbottensost. Till efterrätt: Pannacotta med kola och äpplechips”. God mat om än inte inbakad och mina köttbitar hade fettränder som jag fick skära bort. Sen kan jag inte säga om det var oxkind? Då jag inte kan säga emot heller så kan vi säga det. Pannacottan var god, serverad med lite kolasås och äpplechips.

Oxkind Gamla Teatern
Pannacotta Gamla Teatern

Föreställningen började efter middagen och då kom det också in fler gäster som bokat utan middag. Middagssalen var fullsatt så extragästerna fick sitta på övervåningen.

Mamma ljuger i Östersund

Föreställningen hette Mamma ljuger och tanken var att ta upp saker som våra mammor alltid har sagt och kolla ifall de stämmer. Det var komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg som stod på scen och de fick hela publiken att skratta igenkännande gång på gång.

”Ät upp din mat nu – tänk på barnen i Afrika”
”Du måste vänta en timme efter maten innan du kan bada, annars får du kramp”
”Om du äter snö får du mask i magen”
Osv osv

Janne Bylund drog också in många skratt då han skulle försöka beskriva när hans fru skulle föda deras första barn. Jämförde förvärkar med fotbollsmatcher och de pungsparkar man kan få där. Gissa om alla mammor i publiken skrattade rått?

Mamma ljuger i Östersund

Allt som allt en väldigt lyckad onsdagskväll i Östersund och ett skönt avbrott i vardagen. Janne Bylund är från Umeå, en riktigt rolig kille och en av mina favoritkomiker. Får ni chansen så se showen. Både kvinnor och män kommer att ha behållning av kvällen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar