En vanlig vardag i september, vad ska en äta för middag då? Jag hade inga idéer, men gick förbi affären på vägen hem. Efter en stunds skrotande så bestämde jag mig för fiskburgare till middag.
Jag tog det lite slöa alternativet och köpte ett färdigt paket ur färskdisken och sen fortsatte jag hemåt. Tillsammans med sallad och en god aioli, så fick det bli dagens middag. Vi delade även en flaska vin. Som den tonårsförälder jag är, så vill jag vara nykter och körbar på helgerna men unnar mig gärna något gott på veckan istället.

För två personer:
2 fiskburgare
2 hamburgerbröd
Salladsblad
1 tomat skivad i skivor
Hemmagjord aioli*
* Aioli:
1 dl creme fraiche
1-2 msk majonäs
1 vitlöksklyfta
citronpeppar
Börja med aiolin och att blanda ihop alla ingredienser till den. Ställ åt sidan.
Ta fram en stekpanna och värm upp. Stek dina fiskburgare ca 3 min på varje sida, lägg ner bröden den sista minuten så de får en stekyta också.
Lägg bröden på en tallrik, ta lite aioli i botten – lite som ett klister. Lägg på ett salladsblad och sedan burgaren. Mera aioli och sen en skivad tomat. Andra hamburgerlocket och fiskburgare till middag är serverad!
Jag valde att skära upp resterande tomat i bitar och att krydda dem med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar – som en egen lite tomatsallad på sidan.

Daniel valde att ta fram chips och ha som tilltugg, vilket passade väldigt bra.Han tänkte lite som fish and chips. Han var dock så hungrig, så han tjuvade ett chips när han trodde att jag inte såg ;)

Har ni gjort egna fiskburgare någon gång? Blev det bra? Kommentera gärna med era tips här nedanför. Jag har nämligen aldrig gjort några egna fiskburgare, men dagens fiskburgare ger mig absolut mera motivation. De var riktigt goda!