Snart kanelbullens dag

-

Dessa temadagar alltså, det är ju en varje dag. Det handlar inte om mat varje dag, men det finns något tema för varje dag året runt. En temadag som jag inte vill missa är kanelbullens dag. OCH det är snart kanelbullens dag. Närmare bestämt söndag den 4:e oktober.

Jag vill därför posta lite olika alternativ till att baka egna kanelbullar, det tar nämligen lite tid och det är det inte alla som har. Förutom tidsbesparing, så kan det vara så att varianterna faktiskt är godare?

Här börjar jag med vanliga hembakta bullar, samma recept som står på vetemjölspåsen. Kanske de ser lite tråkiga när de bara är rullade och i sitt bullpapper men ändå så klassiskt goda!

Nästan samma recept men med lite grövre rågmjöl i, hittar du här. Rågmjölet gör att bullen kan smaka lite saftigare och även saftigare längre. Testa gärna och se vad du tycker.

Kanelbullar med rågmjöl

På samma sätt så kan vi baka saffransbullar med fullkorn – om ni vill tjuvstarta julen 2020 en aning.

Saffransbullar med fullkorn

När vi ändå är inne på andra bullar än kanelbullar, så måste jag få tipsa om mina Rimbobullar. Otroligt goda!

Rimbobullar

Ifall hembakta bullar inte känns som ett alternativ, så kan ni alltid baka andra snabbare bakverk, men med kanelbullesmak. Ett tips är att baka en kanelbullekladdkaka – alla gillar väl både kanelbullar och kladdkaka, så en kombination av dessa två är riktigt gott!

Även kanelbullesockerkaka i långpanna är riktigt gott och enkelt att baka.

Kanelbullesockerkaka

Känns även det för omständligt, så är dessa kanelbullesnittar en god småkaka. Ett ännu lättare bakverk men fortfarande med kanelbullesmaken.

kanelbullesnittar

Eller så köper du färdiga kanelbullar och fika loss. Av ev bullrester kan du sedan tillverka en god kanelbulletrifle av – en utmärkt efterrätt till söndagsmiddagen?

Kanelbulletrifle

Det var mina förslag den här gången, har du några tips som jag borde prova? Kommentera gärna här nedan så provar jag gärna.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFiskburgare till middag
Nästa artikelVegansk tacomiddag

Kommentera