Fler som inte hade tid/orkade baka bullar till kanelbullens dag den 4/10? Jag hittade det här receptet på kanelbullekladdkaka inne hos Matplatsen och ville hellre testa det.
200 g smör
3 dl strösocker
2 tsk nymortlad kardemumma
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
rippel:
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
topping:
3 msk pärlsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en lös smet. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.
Smält smöret till rippeln. Blanda i socker och kanel. Häll den i en spiral över kaka likt mönstret på en kanelbulle. Börja i mitten. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen 15-20 min. Den ska vara fortfarande inte ha stannat helt när du tar ut den, då den fortsätter att stanna utanför ugnen.
Serveras ljummen eller kylskåpskall med ett glas mjölk till. Doften av nybakade bullar och en god kaka i samma. Mums!