Kanelbullekladdkaka

-

Fler som inte hade tid/orkade baka bullar till kanelbullens dag den 4/10? Jag hittade det här receptet på kanelbullekladdkaka inne hos Matplatsen och ville hellre testa det.

200 g smör
3 dl strösocker
2 tsk nymortlad kardemumma
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

rippel:
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

topping:
3 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en lös smet. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

kanelbullekladdkaka

Smält smöret till rippeln. Blanda i socker och kanel. Häll den i en spiral över kaka likt mönstret på en kanelbulle. Börja i mitten. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen 15-20 min. Den ska vara fortfarande inte ha stannat helt när du tar ut den, då den fortsätter att stanna utanför ugnen.

kanelbullekladdkaka1

Serveras ljummen eller kylskåpskall med ett glas mjölk till. Doften av nybakade bullar och en god kaka i samma. Mums!

kanelbullekladdkaka3

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar