Kanelbulletrifle med stekta äpplen

-

Kanelbullens dag var i torsdags och jag tror att de allra flesta i Sverige åt kanelbullar. En alldeles för god temadag för att strunta i enligt mig. Och kanske bakade ni kanelbullar själva? Då finns det en chans att det finns kanelbullar kvar? Jag hade kanelbullar kvar igår och valde att göra en kanelbulletrifle till fredagsmys.

Då fick jag chansen att göra något annat med ett par överblivna kanelbullar och samtidigt använda några äpplen som grannen tagit hem från sitt landställe. Perfekt att göra en god efterrätt och samtidigt göra av med råvaror.

Kanelbulletrifle med stekta äpplen

4 portioner

Vaniljkräm (gjord på 2,5 dl mjölk enligt receptet på paketet)
2 dl vispgrädde
2 stora kanelbullar
4 äpplen
50 g smör
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel

Koka och vispa ihop din vaniljkräm och ställ åt sidan för att svalna. Skär äpplena i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och fräs dina äppelbitar till de blir valfritt mjuka. Jag ville ha en kärna kvar i mitten, men det är valfritt. Strössla över socker och kanel och vänd runt bland de varma äppelbitarna, så sockret smälter. Ställ åt sidan.

Kanelbulletrifle

Ta fram några snygga glas och vispa grädde. Skär kanelbullarna i bitar och vänd ner dem i grädden. Varva bullblandning, vaniljkräm och äppelbitar i glasen, gärna i flera lager. Låt stå i kyl minst 30 min innan servering.

Kanelbulletrifle

Kanelbulletrifle

Visste du det här om trifle?

Trifle är en klassisk brittisk efterrätt som finns i väldigt många varianter. Gemensamt är att det är flera lager i en trifle och att den alltid ska vara rund.

Källa: Wikipedia

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar