Blomkålmos

-

Meatfree Monday idag och jag vill tipsa om blomkålmos. Antingen mos på bara blomkål som jag gjorde i helgen, eller om du vill blanda blomkål och potatis. Används som vanligt potatismos och är riktigt gott! För att minska matsvinnet, så tog jag även med blasten och blomkålsstammen. Kom ihåg att skära ner stammen i betydligt mindre bitar, då den är så kompakt. I övrigt har stammen samma smak, så det känns waste att bara kasta bort den.

I helgen valde jag att servera mitt blomkålsmos tillsammans med stekta kycklingbitar, men det går ju såklart att ha något vegetariskt alternativ. Stekta halloumiskivor skulle nog passa ypperligt tex. Jag serverade också rödbetsklyftor, som jag kört i ugnen. Dessa tillsammans med en fetaostsås fungerar alltid.

½ stort blomkålshuvud – ta med blasten om den är fräsch och även stammen
25 g smör
½ dl grädde
salt och peppar

Dela blomkålen i mindre buketter och lägg i en kastrull. Ta även med blasten om den är fräsch och blomkålsstammen. Dela stammen i betydligt mindre bitar då den är så kompakt.

Koka tills allt blivit mjukt och häll sedan av vattnet. Låt ånga av en kort stund och lägg ner smör samt grädde. Mixa ditt blomkålsmos och smaksätt med salt och peppar.

Blomkålmos

Blomkålmos

Blomkålmos

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera