Halloumibiffar med blomkål

-

Saga köpte en stooor blomkål i helgen, då hon ville ha lite för att dippa på lördagskvällen. Lördagskvällen kom och gick och hela blomkålshuvudet var kvar. Hon ”offrade sig” och tog några buketter på söndag em, men resterande blomkålshuvud var upp till mig. Då fick det bli halloumibiffar med blomkål, vilka var riktigt goda att äta till middag.

Eller halv blomkålshuvudet fick bli söndagens middag, då jag serverade blomkålsmos och stekt kyckling. Men den andra halvan rev jag ner tillsammans med halloumi.

Halloumibiffar är biffar som åtminstone jag var väldigt tveksam till om det skulle fungera, då det är en ganska grovriven smet. Men ta ihop bollar med två matskedar och lägg i stekpannan, så kommer osten, äggen och ströbrödet att göra sitt. Testa mina andra halloumibiffar och smaka vilken ni tycker är godast. Kommentera gärna vinnaren i er familj efteråt.

200 g halloumi
200 g blomkål
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
½ msk liquid smoke
smör till stekning

Servering:
Ris
Tsatsiki

Riv både halloumi och blomkål på rivjärnet, den grova sidan. Knäck äggen och blanda ihop tillsammans med ströbröd, salt och liquid smoke. Låt stå åtminstone 10 min så ströbrödet hinner svälla.

Halloumibiffar med blomkål

Under tiden hinner du sätta igång riskastrullen och röra ihop en tsatsiki. Riv gurkan på samma rivjärn och blanda ihop med en yougurt, hackad vitlök samt salt och peppar. Ställ åt sidan.

Värm din stekpanna och ta i lite smör. Använd två matskedar och gör halloumibollar (det fungerar att göra dem större också). Lägg i stekpannan och platta till dem till biffar. Stek en kort stund och vänd sedan till andra sidan.

Halloumibiffar med blomkål

Servera dina halloumibiffar tillsammans med kokt ris, tsatsiki och någon extra grönsak.

Måndagens halloumibiffar med blomkål

Halloumibiffar med blomkål

Halloumibiffar med blomkål

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBlomkålmos
Nästa artikelKlassiska rårakor

Kommentera