Klassiska rårakor

-

Ibland när jag lagar mat, så tänker jag att jag måste utveckla mig själv och den mat jag lagar, så det blir något nytt. Men så ibland så kommer jag på det där grundreceptet, som i sin enkelhet är så himla gott! Klassiska rårakor är ett sådant exempel. Några potatisar, lite salt och att de steks i smör. That’s it!

Det är såklart gott att ha något ovanpå rårakorna vid servering, men själva rårakan är bara potatis och lite salt. Ett klassiskt recept, som inte behöver förfinas på något sätt, då det redan är bra som det är.

Jag har gjort halloumirårakor för ett tag sedan, vilka också var väldigt goda. Men de blir också det exempel jag försöker dra här, att jag gjort specialaren med mer ingredienser, innan jag har bloggat om grundreceptet. Jaja, slutsnackat om det – här kommer helt enkelt klassiska rårakor:

800 g potatis
1 tsk salt
50 g smör

Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Blanda i salt.

Klassiska rårakor

Klicka i lite smör i stekpanna (gärna gjutjärnspanna) och låt smälta. Klicka sedan ut potatissmeten i pannan, platta till och stek i smör på måttlig värme. Stek rårakornas båda sidor. De ska bli genomstekta, frasiga och läckert bruna. Klart!

Klassiska rårakor

Jag serverade mina rårakor med hackad rödlök, en klick creme fraiche och lite rom på toppen. Sen gick jag faktiskt ut i trädgården och hittade lite färsk lokalproducerad dill, som toppar högst upp.

Ett annat alternativ är att servera med rårörda lingon och stekt bacon. Vill du ha ett vegetariskt alternativ, så tror jag att stekt halloumi funkar utmärkt till också.

Veckans klassiska rårakor

Klassiska rårakor

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHalloumibiffar med blomkål
Nästa artikelAlvas knäckpopcorn

Kommentera