Vykort från Vilnius

-

I helgen fick jag min julklapp. En weekendresa till Vilnius i Litauen. Med Daniel såklart, min kära livskamrat. Vi tycker väldigt mycket om att resa tillsammans och vi kan gärna komma iväg på lite längre helgresor. Det krävs inte så mycket för att förgylla både veckorna innan resan, själva upplevelsen på plats och några veckor efter. Här kommer ett första vykort från Vilnius.

Att lämna Frösön och resa ut i världen är spännande och roligt. Något jag gärna gör några gånger per år. Oftast nya resmål (då vi båda räknar länder) och alltså nya intryck. Vi mellanlandade på Arlanda i torsdags innan vidare transport mot ett snöigt och ganska kallt Vilnius, men ändå mysig tillsammanstid med Daniel.

Såklart tog vi en fika i gamla stan och besökte katedralen, samt Gedimino’s torn och Vilnius tre kors under vår promenad på fredagen.

Uzopis

Uzopis är en egen liten stadsdel i Vilnius, vissa säger att det är en egen republik. Det låter jag vara osagt, men missa för allt i världen inte Uzopis om ni åker till Vilnius. Många målningar och konstverk pryder många husväggar.

Det kommer att komma fler inlägg från Vilnius men det här var ett första smakprov. Det skönaste var nog den korta restiden. Endast en dryg timme från Arlanda och sen en kvarts lokalbuss för att komma in till stan. Smidigt är bara förnamnet.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar