Egentligen vill jag inte skriva att vissa saker är bättre än andra, min uppfattning är att all mat är bra mat. Sen har viss mat mer energiinnehåll, men så länge man gör av med den energin så är det bra mat. Det finns så mycket att säga om detta ämne, men här kommer ändå en smal vaniljkräm med mango och passionsfrukt som blev väldigt omtyckt här hemma.
2 dl vispgrädde
250 g kesella vanilj
2 tsk vaniljsocker
1 mogen mango
2 passionsfrukter
Smörstekt crunch:
0,75 dl havregryn
0,5 dl valfria nötter, jag hade valnötter denna gång
25g smör
1-2 msk socker
Vispa grädden till mjuka toppar. Vänd ner kesella och smaksätt med vaniljsocker. Ställ in bunken i kylskåpet för att stelna en aning.
Värm en stekpanna och låt smöret smälta. Blanda ner havregryn och valfria nötter i mindre bitar. Låt fräsa under omrörning ett par minuter, smaksätt med strösocker. Ställ stekpannan åt sidan.
Ta fram snygga glas och lägg vaniljkräm i botten. Lägg på ett lager crunch, mango i mindre bitar och delar av passionsfrukten. Lägg på mera vaniljkräm och toppa till sist med crunch och resterande passionsfrukt. Servera din snygga efterrätt till valfri middag!