Mezelune med haricot verts och brynt smör

-

Min lördagsmiddag kändes både lyxig och snygg fastän det bara var några få ingredienser. Och det är grejen med bra råvaror, det behövs inte så mycket för att det ska bli både gott och kännas lyxigt. Jag gjorde Mezelune med haricot verts och brynt smör.

Mezelune är en färsk pasta och den här var fyllt med svamp och tryffel, köpt färdig på Willys häromdagen – dessutom på halva priset. Och det är ett tips till er alla – om ni hittar färsk pasta på kampanj eller kort datum. Köp och servera inom de närmaste dagarna. Det känns genast lite lyxigare för bara några kronor till. Färsk pasta på fullt pris köper jag aldrig, för det är inte värt pengarna.

1 förp Mezelune med svamp och tryffel
2 färska champinjoner
1 näve haricot verts (från frysen och tinade)
1 vitlöksklyfta
Ca 25 g smör
Salt & Peppar

Färsk spenat till servering
Riven parmesan till servering

Sätt igång en pastakastrull och skiva sedan champinjonerna i skivor samt finhacka vitlöken. Ta fram en stekpanna och börja fräsa champinjonerna. Efter ett par minuter lägger du ner vitlök och haricot verts. Jag brukar dela dem så alla haricot verts blir ungefär lika långa men det är valfritt.

Lägg 25 g smör i en kastrull och bryn smöret under vispning. Ställ åt sidan.

Ta fram snygga pastatallrikar och lägg färsk spenat i botten. Fördela ut 5-6 pastakuddar på varje tallrik och lägg sedan på haricot verts och champinjoner. Toppa med riven parmesan och några drag peppar. Häll sedan över det brynta smöret över pastan. Servera direkt.

Så enkelt och så gott!

Mezelune med haricot verts och brynt smör
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar