Rödbetsrosor med ostkräm

-

När Saga och jag var till Gotland och restaurang Lilla Bjers i november så blev vi rätt golvade av Lilla Bjers avsmakningsmeny. Bland mycket annat gott så hade de picklad kålrabbi med ostkräm. Väldigt vackra små blommor som prydde tallriken. När jag häromdagen fick syn på rödbetsrosor med ostkräm så blev jag sugen att prova.

Tricket är att hitta tillräckligt stora rödbetor, så skivorna har 4-5 cm i diameter. Det hade jag inte tyvärr, så mina rödbetsrosor blev väldigt små, men lika goda för det! Lite pilligt att fixa men snygga att titta på och som sagt goda att äta!

Kokade rödbetor (otroligt smidigt att köpa dem färdigkokta men nästa gång ska jag prova att koka dem själv enligt receptet nedan*)

100 g Philadelphiaost
100 g Fetaost
Ev 1-2 msk creme fraiche för att tunna ut ostkrämen något
Färsk rosmarin, finhackad
Chiliflakes
Svartpeppar

Färska rosmarinblad till servering
Rostade sesamfrön till servering

Börja med att mosa fetaosten och blanda ihop ostkrämen. Smaka av med chiliflakes och svartpeppar.

Hyvla riktigt tunna skivor rödbeta med din mandolin, på min stod det 1,3 och det blev lagom. Lägg ut de tunna skivorna på en tallrik och forma en liten boll av ostkrämen och lägg i mitten av varje skiva.

Ta upp skivan och forma rödbetan runt ostkrämen, så du får tre eller fyra hörn. Lägg de färdiga rosorna på ett rent fat.

Garnera dina rödbetsrosor med ostkräm med en färsk rosmarinkvist och lite rostade sesamfrön.

Ifall du vill koka rödbetorna själv:

* 300 g färska rödbetor
1,5 dl strösocker eller flytande honung
1 dl vatten eller rött vin
1 dl rödvinsvinäger

Skiva rödbetorna med en mandolin. Koka ihop strösocker, vatten och vinäger och lägg ner skivorna. Låt koka tills skivorna är mjuka, ca 5 min. Låt skivorna svalna i lagen. Nu kan du fortsätta med ostkrämen och skapa snygga rosor.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

Lämna ett svar