Igår postade jag snygga rödbetsrosor med ostkräm här i bloggen. Den där ostkrämen var inte att leka med, så god till rödbetor, så idag blev det istället en rödbetspizza med fetaostkräm. Enkelt och väldigt gott!
1 pizzabotten (jag brukar ”fuska” och köpa färdig deg i min vanliga butik)
Fetaostkräm
Riven ost, jag valde hushållsost denna gång
Kokade rödbetor
Färska champinjoner
Svartpeppar
Efter gräddning:
Honung
Färsk rosmarin
Ev färsk spenat
Bred ut din pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop din fetaostkräm och bred ut den på din pizzabotten. Fortsätt med riven ost.
Hyvla kokade rödbetor på din mandolin för att få tunna snygga skivor och lägg ut i ett jämnt lager. Fortsätt med färska champinjoner och lägg ut i luckorna. Toppa med svartpeppar.

Grädda pizzan till den får en gräddad yta, ca 15-20 min. Ta ut och ringla lite honung ovanpå pizzan. Lägg också på färsk rosmarin och ifall du har färsk spenat eller ruccola.
