Pasta med spenat och valnötter

-

Idag blev det lite kylskåpsrensning då det var dags för middag och jag fick ihop en god pasta med spenat och valnötter. En vegetarisk god middag men det hör faktiskt till vanligheterna. Hela familjen mår bra av vegetarisk mat (och då menar jag lakto-ovo-vegetarian, då jag ofta använder både ägg och mjölkprodukter) och jag upptäcker många nya smaker. Perfekt!

Valfri pasta, jag hade Linguine denna gång
Ca 10 cm purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 200 g färsk spenat
2 dl creme fraiche
Zest från 1 ekologisk citron + saft från 0,5
Dill
Salt & Peppar
Valnötter
Riven parmesan

Sätt igång en pastakastrull. Skiva purjolök samt hacka gul lök och vitlök. Fräs purjolök och gul lök i en stekpanna några minuter och lägg ner vitlök sista minuten. Lägg sedan ner färsk spenat och låt fräsa så den tappar i storlek.

Fortsätt med creme fraiche, zest från citronen och även citronsaft. Smaksätt med dill, salt och peppar. När pastan är kokt, häll av vattnet och lägg ner pastan i stekpannan. Blanda runt och häll sedan upp alltihop på ett snyggt fat. Toppa med valnötter och riven parmesan.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar