Lövbiffspasta med tomat & fetaost

-

Idag var en sådan där dag då jag inte hade någon aning om vad jag skulle laga till middag. Vi skulle dessutom på varsitt gympass vid 17, så efter det så behövde middagen vara snabbtillagad. Jag drog en titt i frysen och hittade lövbiff, vilket fick bli utgångspunkten. Efter en snabb tur på affären så snodde jag ihop en lövbiffspasta med tomat & fetaost till 3-4 personer. Ett säkert kort att svänga ihop en pasta – Daniel älskar mina pastarätter och äter alltid lite för mycket.

Då jag köpt lövbiff på bra pris vid ett tidigare tillfälle, samt fryst in i lagom stora paket, så blev lövbiff en relativt billig ingrediens. Jag hittade också creme fraiche på kort datum för 8 kr och tog av en påbörjad purjolök här hemma. Så en riktigt god middag för ganska lite pengar. Vardagslyx!

Ca 250 g lövbiff
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
3 färska champinjoner
Smör eller olja att steka i (jag har gått över till växtbaserat flytande ”smör”, smakar gott och funkar utmärkt att steka i – tips tips)
2 dl creme fraiche Tomat & Fetaost
8-10 cocktailtomater (eller vanliga stora tomater funkar såklart också)
Salt & peppar

Valfri pasta, jag hade Linguine hemma vilket blev perfekt

Börja med att skära purjolök och champinjoner i skivor och även sätta igång en pastakastrull. Lägg ner purjolök och champinjoner i en smörad stekpanna och fräs några minuter. Hacka vitlök och lägg ner sista minuten. Peta löken åt sidan och lägg ner skivad lövbiff. Fräs endast en kort stund på båda sidor och blanda sedan upp det med löken.

Blanda ner creme fraiche och även cocktailtomater i kvartar. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda ner pastan i stekpannan. Rör runt och smaksätt med salt & peppar.

Ställ fram din lövbiffspasta med tomat & fetaost och sleva i dig av en god vardagsmiddag. Ev rester funkar såklart utmärkt att ta i matlådan.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar