Smal salamipasta som fredagsmys

-

Triss i pasta den här veckan! Men också en bild av hur otroligt många olika varianter av pasta man kan göra och äta sig mätt på. Mina ihoptrollade pastarätter är alltid populära här hemma, så även den tredje dagen med pasta. Idag är det både lite fredag och lillördag samtidigt så jag svängde ihop en smal salamipasta som fredagsmys.

Ett stort fat med en god pasta att ställa mitt på bordet, det funkar när som helst under året! Bottna med valfri sallad och sen pasta i någon form. Toppa med svartpeppar och riven parmesan och du är hemma!

Färsk smal pasta, dvs spagetti (och det funkar såklart med torr spagetti också)
1 gul lök
10 cm zucchini
1 klyfta vitlök
3 färska champinjoner
Vitt vin
Strimlad salami
Ricottaost 250 g
Paprika
Salt & svartpeppar
Ev Pinjenötter (jag hade inga hemma denna gång)
Riven parmesan

Sätt på en stor kastrull med pastavatten.
Hacka löksorterna samt dela zucchini i mindre tärningar. Stek gul lök och zucchini några minuter innan du tillsätter hackad vitlök och skivade champinjoner.

Lägg i strimlad salami och häll på lite vitt vin. Låt koka ihop en aning medan pastan blir klar. Lägg i ricottaost och blanda runt tillsammans med hackad paprika. Salta och peppra.

Ta fram ett stort snyggt fat och lägg ordentligt med sallad i botten. Jag hade en blandpåse med både ruccola samt röd och grön sallad denna gång. Lägg pastan på och toppa sedan hela härligheten med mera svartpeppar och riven parmesan.

Smal salamipasta som fredagsmys
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar