Påskpannacotta till efterrätt

-

När jag tittade igenom mina bilder häromdagen upptäckte jag min påskpannacotta. Kanske lite crazy att komma med den nu – men det är nog världens enklaste efterrätt som jag snodde ihop på några minuter. Sen ska den stå och stelna i kylen, men det jobbet sköter den helt själv. Lite pynt och sen är det klart! För bra för att inte blogga om alltså!

Funkar nog med alla typer av skumgodis, så go wild med skumtomtar och skumkaniner när ni hittar dem!

För sex personer

5 dl grädde
1 påse skumkaniner (100 g)

Dela kaninerna i mindre bitar och lägg ner tillsammans med grädden i en kastrull. Låt grädden koka upp och rör under tiden. Skumkaninerna kommer snart att smälta.

Koka tills alla bitar smält och häll sedan upp din påskpannacotta i snygga glas. Ställ in i kylen åtminstone tre timmar så pannacottan hinner stelna.

Dekorera med snygga skumkaniner och vispad grädde. Jag hade hittat både en stor kanin (i singelförpackning) och en liten kanin från en annan påse.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar