Hemmagjord salladsost

-

När Saga och jag gick vår ostkurs hos Osterian af Jemtland så valde vi att ta undan två ostar från kokningen. Detta för att kunna göra hemmagjord salladsost när vi kom hem. De flesta av våra ostar valde vi att koka och fick därför många Qloumi-ostar med oss hem, men också två stycken okokta för vår egen smaksättning.

Saga tog tag i hela smaksättningen av våra ostar och hon lyckades väldigt bra tycker jag. Den ena osten fick smak av persilja, dill, vitlök och soltorkade tomater och den andra fick smak av rosmarin, vitlök, timjan, persilja och chili.

Efter att ha legat i valda kryddor i ett dygn, så lägger man dem i en burk och fyller på olja. In i kylen och förvara ganska länge ändå (väldigt svårt att säga exakt, då allt beror på hur osten blivit hanterad av oss amatörer). Risken är nog liten att osten får ligga för länge, för den var jättegod och jag använder den gärna!

Hemmagjord salladsost
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar