Potatissallad med hemmagjord salladsost

-

På somrarna så är det så enkelt och gott med kall (eller ljummen) mat. Jag älskar både pastasallad i alla dess former och tänkte även tipsa om min potatissallad med hemmagjord salladsost.

Gårdagens kokta färskpotatis samt lite blandat från grönsakshyllan. Det spelar inte så stor roll vad du lägger i – ta goda grönsaker, gärna någon ost och antingen olja eller creme fraiche som gör salladen krämig. Allt är gott i sommarvärmen!

En bit isbergssallad (eller valfri annan sallad)
6-7 kokta färskpotatisar
10 cm gurka
2 tomater
Salladslök
Snackpaprika (eller vanlig, ta den du gillar bäst)
Ev plommon (jag hade några över som fick hänga med)
Sagas salladsost med persilja, dill, vitlök och soltorkade tomater samt lite av oljan
Salt & peppar

Ta fram en snygg skål och lägg i sallad bruten i mindre bitar. Färskpotatis skuren i mindre bitar och sen salladslök, paprika och plommon. Toppa med ost samt tillhörande olja och blanda runt. Smaksätt med salt & peppar.

Servera din potatissallad med hemmagjord salladsost. I sommarvärmen tillsammans med grillad Qloumi (dvs jämtländsk halloumi tillverkad av Saga & mig hos Osterian af Jemtland), grillat kött eller helt enkelt som den är. Med en god krämig sås på sidan så skulle jag kunna leva på potatissallad under sommaren.


Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar