Ost- och skinkpaj med brieost

-

Alltså ost. Man kan väl inte äta för mycket ost här i livet? Det är den ingrediens som gör att jag inte vill bli vegan, för tänk om jag aldrig mera fick äta ost. Idag var det kylskåpstömning och jag trollade ihop en ost- och skinkpaj med brieost. Paj är alltid gott och ost är alltid gott liksom.

Min vanliga pajdeg blev ovanlig, då jag använde rågsikt istället för vetemjöl. Men det funkar det också. Man tager vad man haver osv. Förutom att paj är otroligt gott att äta till middag, så funkar det också alldeles ypperligt i en matlåda!

100 g smör
2 dl rågsikt

Ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 200 grader, mät upp mjöl och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en ugnsform. Förgrädda i 10 min.

1 broccoli, både buketter och stam
1 röd paprika
1,5 paket rökt smörgåsskinka (här kan du höfta beroende på hur mycket du har)
1 bit brieost
Vanlig riven ost, denna gång hade jag prästost

3 ägg
2 dl grädde
Ev färskost vitlök och örter (bara för att jag hade över)

När du förgräddat pajdegen i 10 min, ta ut formen och lägg ner broccolibuketter samt stammen i betydligt mindre bitar. Lägg också på paprika och smörgåsskinka i tärningar. Skär brieost i tärningar och fördela över.

Vispa ihop ägg och grädde, eventuellt en smaksatt färskost, och häll över. Toppa sedan med vanlig riven ost och sätt in i ugnen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar