Kantarelltoast med tryffelmajo

-

Jag gjorde en så galet god kantarelltoast till förrätt igår, fredag och allt! En kantarelltoast med tryffelmajo och riven parmesan skulle jag kunna äta varje dag resten av det här året! Just kantarellerna hade jag köpt av en kvinna utanför min butik tidigare samma dag (så jag har inte plockat dem själv). Hösten är fint ändå! Många skatter som dyker upp i skogarna.

Receptet är lite på en höft då jag inte mätte upp hur mycket av varje och det är helt ok. Laga maten så som du tycker att den är god!

Något bröd som botten, vi hittade frallor från ett bageri (brödet var slut för dagen)
Kantareller, ca 200 g
0,5 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
25 g smör
Salt och svartpeppar

Majonnäs
Tryffelolja

Riven parmensan

Börja med kantarellerna. Dela in mindre bitar och lägg i en stekpanna. Stek på låg värme och låt kantarellerna släppa sin vätska. Under tiden hinner du smaksätta majonnäs med tryffelolja, blanda och smaka av.

När det är torrt i stekpannan så fyller du på med smör och även hackad gul lök samt hackad vitlök. Låt fräsa och krydda med salt & peppar. Lägg sedan kantarellfräset åt sidan för att smörsteka bröden en kort stund.

Lägg upp bröden på en snygg assiett, toppa med de smörstekta kantarellerna. Klicka på två-tre klickar tryffelmajonnäs och toppa sedan hela härligheten med riven parmesanost. Någon grön kvist är också alltid trevligt, här blev det färsk persilja (som Saga odlat i sommar). Servera din kantarelltoast med tryffelmajo och något gott i glasen och njut av en skön kväll tillsammans med nära och kära!


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar