Här kommer en otroligt god räkpasta till lördagskvällen. Jag kokade ihop den till vår fredagskväll och fick alla tummar upp kring bordet. När både Saga och Vilde tog om till sina tallrikar så vet man att maten fått godkänt!
Jag tycker också att det är så härligt att ha allt på ett fat mitt på bordet. All mat snyggt upplagt vilket gör att det är lätt att ta lite till – bara för att det är så gott!
400 g spagetti
1 dl olivolja
4 stora vitlökklyftor
1-2 nypor chiliflakes
1 liten fänkål
0,5 liten aubergine
2-3 tomater alternativt 10-12 körsbärstomater
4 msk vitt vin
50 g riven parmesan
200 g skalade räkor
1 liten citron
Salt & peppar
Sallad som botten på ett stort fat
Koka pastan al dente, ca 1 minut kortare än anvisningar. Spara ca 5 dl av pastavattnet och låt pastan rinna av i durkslag.
Skiva alla vitlökar och stek dem i oljan tillsammans med chiliflakes. Fortsätt med tunt skivad fänkål och aubergine – skiva på mandolin är bäst, samt delade tomater i mindre bitar. Låt fräsa med några minuter, tills fänkålen blivit mjuk. Häll i vinet och låt puttra i ca 2 minuter.

Vänd ner den kokta pastan tillsammans med riven parmesan och ca 2 dl pastavatten. Vänd runt och vänd igen, du vill ha en krämig pasta. Smaka av med salt och peppar.
Vänd till slut ner räkorna och vänd runt ännu en gång. Häll över hela stekpannan på ett stort fat. Jag brukar bottna fatet med valfri sallad och sen vända runt pastan ännu en gång. Då får vi snygga fräscha gröna detaljer i vår uppläggning. Toppa till slut en otroligt god räkpasta med citronzest och ca 0,5 citronsaft. Ställ fatet mitt på bordet och njut av en härlig lördagskväll!
