Igår var jag iväg och körde ett lite senare Zumbapass på gymmet och trots att jag cyklade hem så fort jag kunde, så var jag inte hemma förrän kl 20. Väldigt hungrig. Då var det en sådan tur att Daniel tagit lead i köket och gjort en korvpasta efter träningen. Lite enkelt sväng ihop av det vi hade hemma, men det behöver ju inte vara svårt för att det ska bli gott. Mängderna är lite på en höft då Daniel inte måttade något denna gång.
1 paket Chorizo (tre korvar)
2 nävar bladspenat
3 morötter
4 champinjoner
3 dl ca creme fraiche
0,5 dl grädde
2-3 msk sweet chili
Salt & peppar
Valfri pasta för 4 pers
Riven parmesan
Sätt igång en kastrull för att koka pasta. Skrubba morötterna ordentligt (eller skala dem) och skiva dem på längden med en potatisskalare (alternativt riv på den grova sidan). Skiva champinjonerna och lägg ner allt i en stekpanna. Låt fräsa några minuter.
Skiva korvarna och lägg ner i stekpannan, låt fräsa lite till. Fyll på med creme fraiche och grädde och låt puttra tills pastan är klar. Smaksätt korven med sweet chili samt salt & peppar.
Häll av pastavattnet och häll sedan ner pastan i stekpannan. Rör runt så att allt blandas och lägg upp i snygga tallrikar. Toppa middagen med riven parmesan.
Eventuella rester funkar utmärkt i matlådan!