Bao Buns med marinerad fläskkarré

-

Ett tips inför en avslappnad fredagsmiddag. Att lägga ett gott kött i marinad dagen innan och sen bara steka upp det lite snabbt när det närmar sig middag. Så skönt att få göra lite enkel tillagning men att ändå äta väldigt gott! Jag serverade Bao buns med marinerad fläskkarré samt picklad lök och gurka på vår lillördag.

8 st bao buns

500 g fläskkarré utan ben
1/2 dl japansk soja
2 msk socker
2 msk hoisinsås
1/2 msk sesamolja
1 klyfta pressad vitlök
ca 2 msk riven ingefära
1 finhackad röd chili

Picklad gurka
Picklad rödlök
Ev färsk koriander
Chilimajonnäs eller srirachamajonnäs
Sallad i någon form, jag valde färsk spenat denna gång

Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en större bunke. Skiva köttet tunt (enklare om det är halvfryst) och lägg ner det i marinaden. Låt gärna stå över natten.

Vid servering, ta upp köttet ur marinaden och stek det hastigt på båda sidor så det får färg och blir genomstekt (det går snabbt när de är så tunna). Fyll dina Bao buns med salladsblad, ett par skivor kött, gurka, rödlök, majonnäs och ev färsk koriander.

Servera genast dina Bao Buns med marinerad fläskkarré och fredagsmyset är här!

Bao Buns med marinerad fläskkarré
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar