Italiensk kasslergratäng

-

Kassler äter jag faktiskt inte jätteofta men det är lite synd. Det är en väldigt god detalj som går att göra väldigt många rätter av. Senast gjorde jag en italiensk kasslergratäng och serverade tillsammans med ris och en god sallad. Riktigt gott!

Ca 250 g kassler
2 tomater i småbitar
1 finhackad vitlöksklyfta
Valfri krydda, jag valde rosmarin men det funkar med basilika eller oregano också
0,5 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
Salt & peppar
Mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Dela kasslern i mindre bitar och lägg i botten. Blanda grädde, creme fraiche tillsammans med hackade tomater, vitlök, tomatpure och kryddor i en bunke. Häll blandningen över kasslern i ugnsformen (peta gärna runt lite bland kasslern, så tomatröran rinner ner mellan kasslerbitarna. Toppa med mozzarella och sätt in i ugnen ca 15 min.

Italiensk kasslergratäng

Koka ris eller pasta att äta på sidan, tillsammans med en god sallad. Riktigt gott både till middag och till matlådan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar