Pistage är en favoritsmak hos mig. Från pistageglass i vissa glasstånd, Brieostgranar till glöggen och till pistagepasta från Sicilien. Nu också till en pistagepannacotta som efterrätt. Det finns färdig pistagekräm att köpa, dels hos Coop men också från den betydligt dyrare (men förhoppningsvis bättre) italienska leverantören Gridelli.
Jag gjorde för två personer:
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Ca 1,5 msk pistagekräm
Ca 0,5 dl hackade pistagenötter
0,5 tsk gelatinpulver (0,75 gelatinblad)
0,5 msk vatten
Hackade pistagenötter som garnering
Börja med att lägga gelatinpulver och vatten i en liten skål så gelatinet får svälla ca 5 min. Hacka under tiden pistagenötter och lägg åt sidan.
Koka upp grädde och vispa ner vaniljsocker samt pistagekräm. Ta kastrullen av plattan och vispa ner gelatinpulvret och även hackade pistagenötter. Häll upp i snygga glas och ställ in i kylen några timmar.
När det är dags att äta en underbar pistagepannacotta som efterrätt så pyntar du snyggt med lite mera hackade pistagenötter ovanpå.

