Ibland behöver man inte inspiration för hela maträtten utan ibland vill man bara få tips om nya tillbehör, eller om i det här fallet en ny sorts potatis att servera. Jag valde att servera mina kryddade ugnsbakade potatisskivor till riktigt god ryggbiff! När det goda köttet var klart, så var det potatisen vi satt och okynnesåt av, för den var så god!
Ja, det är en del kryddor, men de flesta kanske ni har hemma redan? Om inte annat så kan ni hoppa över eller ta det ni har – det blir förmodligen gott och något annorlunda ändå.
1,5 kg potatis
1 tsk vitlökspulver
1 tsk grillkrydda
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
Salt & peppar
1 dl riven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skiva potatisen (skalet får gärna vara kvar) i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en smord ugnsform och strö kryddor över. Blanda runt och sätt in i ugnen ca 30-35 min. Rör runt försiktigt ett par gånger under tiden.
När potatisen är klar så tar du ut formen och strör över riven parmesan. Servera tillsammans med valfri annan middagsmat. Otroligt goda kryddade ugnsbakade potatisskivor att småäta tillsammans med en vitlökssås, fetaostsås eller liknande.