Kotletter i sambal oelek-sås

-

Jag hittade ett paket kotletter på kort datum idag och valde att köpa dem. När man köper med kort datum, så får du ett bättre pris men då får också vara beredd på att ta hand om varan samma dag alternativt frysa in det till ett senare tillfälle. Jag valde att ta hand om det och laga upp dem till middag samma dag, och här kommer riktigt goda kotletter i sambal oelek-sås.

En riktigt enkel middag som tillagar sig självt i ugnen medan du dukar fint och gör en sallad. Receptet går dessutom enkelt att dubbla och tillaga i en långpanna istället.

6 fläskkotletter med eller utan ben
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man gillar stark mat)
3 finhackade vitlöksklyftor
5-6 färska champinjoner

Att servera till:
Kokt ris
En god sallad

Lägg kotletterna i en ugnsform. Blanda i hop såsen och häll den över. Skiva champinjonerna och strö över. Ställ in i mitten av ugnen, 175 C, ca 1 h 30 min. Vänd kotletterna efter halva tiden. Köttet blir sååå mört så det riktigt rasar i sär. Servera med ris och en god sallad.

Kotletter i sambal oelek-sås
Inser att jag bara tog en bild innan ugnen. Men lita på mig och laga denna goda rätt – så ska jag ta en efter-bild nästa gång. Jag lovar!

Om såsen skär sig på slutet så brukar jag lyfta upp kotletterna och hälla såsen i en kastrull och reda av med en skvätt mjöl + vatten så den går i hop och hälla ner allt i formen igen sen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar