Min svärmor Ingalill var och hälsade på oss i VillaViste förut i höst och då hade hon bakat Siris äppelkaka och hade med i bagaget. En väldigt enkel men också väldigt god kaka som jag tiggde åt mig receptet av. Siri, som döpt kakan, är ett av Ingalills barnbarn och som älskar denna äppelkaka.
100 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 äpplen
Socker och kanel att strö över
Börja med att smälta smöret och sätta ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker och tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Häll ner det smälta smöret och häll sedan ut smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform (min är 30*17 cm, så ett halvt bakplåtspapper passar perfekt).
Skär äpplena till tunna klyftor och tryck ner dem snyggt i smeten. Strö över lite socker och kanel, jag valde farinsocker denna gång.
Låt grädda ca 40 min och ta sedan ut för att svalna. Siris äppelkaka är en riktigt god kaka att mumsa på till kaffet eller ha med sig i picknickryggsäcken.