Nu ska ni få ett recept som kommer att RÄDDA HELGEN! Jepp, så god är Chokladbollsgranola att toppa filtallriken med. Nej, den innehåller inget socker (mer än mosad banan och honung) så den är godkänd för oss alla att äta.
Receptet har jag hittat hos Alexandra Truedsson a.k.a matochmarang_ på Instagram (förutom att jag la till solrosfrön och linfrön). En riktigt härlig tjej som jag alltid blir glad av att titta på. Så om ni inte tänker göra chokladbollsgranolan (vem kan låta bli?) så kan ni titta in på hennes konto ändå och trycka på Följ.
1 banan, gärna lite övermogen
0,5 dl smält kokosolja
0,5 dl jordnötssmör
En skvätt kallt kaffe
3 msk kakao
1 dl riven kokos
5 dl fiberhavregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
Salt
Vaniljsocker
1-2 msk honung
Starta ugnen på 150 grader och ta fram en stor bunke.
Börja med att mosa bananen och häll sedan på smält kokosolja, jordnötssmör och kaffe. Blanda runt och tillsätt sedan resten. Blanda så du får chokladsmet runt alla havregryn och bred sedan ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Fördela så tunt du kan och sätt in plåten i ugnen.




Plåten ska stå en timme i ugnen men ta ut den varje kvart och rör om samt tryck sönder klumparna en aning. Ta ut efter en timme och låt svalna. Häll upp din chokladbollsgranola i en snygg burk och sätt på en fin rosett. Då blir det genast roligare att äta frukost.

