Sommarvärme och gröna gräsmattor är så härligt, och känns direkt nödvändigt efter en lång kall vinter. Förutom att bara njuta av sommaren, så innebär det också att vi tar med oss fikarasterna utomhus. Och när vi pratar fikabröd, så är kolakakor en favorit. Den här gången gjorde jag kolakakor med Daim Caramel Latte.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim Caramel Latte
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hackad daim. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på plåten och platta till rullarna.


Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda kolakakor med Daim Caramel Latte att servera tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.
