MarryMe blev viralt förra våren lagom till Alla hjärtans dag. Då var det MarryMe kyckling som blev känt men ganska snart började det finnas varianter. Jag har bland annat gjort MarryMe kycklinglasagne och MarryMe grillost. Alla dessa var ett tag sedan, så vi kör väl en ny variant på giftermål? MarryMe med kikärtor fick jag inspiration av Seiran och hennes instagram (vars kokbok jag precis beställt hem) och lagade igår. Jag tog mitt eget recept från grillost-receptet och bytte ut grillosten till en förpackning kikärtor.
1 förpackning kikärtor (380g, avrunnen vikt 230g)
5-10 cm purjolök
3-4 färska champinjoner
1 stor vitlöksklyfta
Soltorkade tomater i strimlor
Ca 2 dl grädde (ersätt med växtbaserat för vegansk middag)
1 grönsaksbuljongtärning
Oregano
Timjan
Chiliflakes
Pressad citron
Salt & peppar
Riven parmesan (uteslut för vegansk middag)
Basilika
Till servering
Kokt ris
En god sallad
MarryMe med kikärtor
Sätt igång riskastrullen och starta en stekpanna. Lägg i avrunna kikärtor, slantad purjolök, skivade champinjoner och vitlök. Låt fräsa några minuter och tillsätt sedan soltorkade tomater, grädde och en grönsaksbuljongtärning och låt puttra ihop.


Smaksätt din MarryMe med kikärtor under tiden den puttrar. Jag tar oregano, timjan, chiliflakes, pressad citron samt salt & peppar. Toppa med riven parmesan och basilika när det är dags för servering.
En middag som låter väldigt enkel men är såå god! Jag hoppas verkligen att ni provar MarryMe med kikärtor snart.
