Marry Me-kyckling till Alla hjärtans dag

-

Läste om den här rätten häromdagen och kunde inte låta bli. En kycklingrätt utöver det vanliga måste testas! Rätten ska alltså vara så god, så den du bjuder på middag kommer att vilja gifta sig med dig. Marry Me-kyckling till Alla hjärtans dag kommer här. Om du vill och vågar? Maträtten kanske inte ser så märkvärdig ut, men jag håller med ryktet. Det var en riktigt god middag!

Då min kära fästman är bortrest, så fick jag göra middag till mig själv denna gång och lägga en torkad ros intill min tallrik. Delade receptet på fyra vilket fungerade alldeles utmärkt. Insåg efteråt att jag glömde strö på riven parmesan, vilket var lite synd. Parmesan tillför riktigt god smak.

Recept för fyra portioner

4 st kycklingbröstfilé
Olja eller smör till stekning
2 st schalottenlök, finhackade
4 st vitlöksklyftor, finhackade
2 dl soltorkade tomater, strimlade
1 st citron, zest och saft
2 tsk paprikakrydda
1 tsk chiliflakes
2 st kycklingbuljongtärningar upplösta i 2 dl vatten
2-3 dl grädde
Salt och svartpeppar
2 dl finriven parmesan
Färsk basilika

Panering:
3 dl vetemjöl
2 tsk Vegeta allkrydda
2 tsk paprikakrydda
1/2 tsk chiliflakes
Salt och svartpeppar

Gör såhär:

Blanda ihop vetemjöl och kryddor till paneringen i en tallrik. Dela kycklingen i mindre bitar eller kör hela filéer (jag gillar att dela en filé i ca fyra delar). Sätt igång en stekpanna på hög värme. Vänd ner kycklingen i mjölblandningen och sedan ner i en panna med rikligt med olja eller smör (smör bränner vid en lägre temperatur, så ifall du ska steka på höga temperaturer, så är olja bättre).

Stek kycklingen så att kycklingen får en yta och lägg sedan kycklingen åt sidan. Sänk värmen och lägg i hackad lök, vitlök samt hackade soltorkade tomater. Låt fräsa och tillsätt sedan citron (saft och zest) samt kryddorna.

Tillsätt vatten och kycklingbuljongtärningar samt grädde, låt koka upp på medelhög värme. Lägg i kycklingbitarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. Toppa med finriven parmesanost och mycket basilika.

MarryMe-kyckling

Servera Marry Me-kyckling tillsammans med pasta eller ris, en god sallad och kanske något gott i glaset. Förbered dig också på att personen på andra sidan bordet kanske faller ner på knä lagom till att middagen är slut.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar