Semmelkladdkakemuffins till fettisdagen

-

Temadagarna står på rad den här veckan med fettisdag idag och Alla hjärtans dag imorgon. Kanske upplevs det stressigt att hinna laga rätt mat och baka rätt fika för att kunna fira de båda dagarna? Jag gjorde det enkelt för mig igår och bakade semmelkladdkakemuffins till fettisdagen. Alltså så goda! Absolut ett fullgott alternativ om du inte orkar baka riktiga semlor.

150 g smält smör
2 1/2 dl mjöl
2 3/4 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
100 gram mandelmassa, grovriven
1/2 tsk salt
1/2 msk nystött kardemumma
3 ägg

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda först ner socker, vaniljsocker och riven mandelmassa. Blanda runt så det hinner börja smälta av smörets värme. Fortsätt med ett ägg i taget och blanda in i smeten.

Tillsätt vetemjöl, salt och nymortlad kardemumma (smakar mycket mera än färdigmald) och rör ihop till en god smet. Fördela i muffinsformar och sätt in i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt kallna.

När det är dags för servering, vispa grädde till mjuka toppar och spritsa ut en vacker blomma på toppen. Pudra gärna lite florsocker över hela härligheten också. Och njut av dina goda semmelkladdkakemuffins på fettisdagen!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar