Semmelkrustader

-

Att göra egna semmelkrustader är lätt som en plätt. Och fort går det också. Det smakar såklart inte som vanliga semlor, men helt klart ett fullgott alternativ om tiden är knapp. Jag har genat och köpt färdiga krustader och färdig mandelmassa, men vill man så kan man såklart göra allt hemmagjort. Häng med vetja!

Jag har inte skrivit några mängder för det beror på hur många du ska bjuda, men gör gärna fler än du först tänkt, för det är rykande åtgång på dessa små godingar.

Färdiga krustader
Mandelmassa
Ev sötmandel att hacka
Grädde
Kardemumma, helst mortlad hemma då den smakar sååå mycket mer

Börja med mandelmassan. Riv på det grova rivjärnet ner i en skål. Ta i lite grädde i taget och rör runt (mosa ihop) med en gaffel. Om du gillar lite motstånd i mandelmassan så kan du hacka lite sötmandel fint och blanda ner också. Vispa grädden och lägg i en spritspåse med tyll och mortla några kardeummakärnor.

Ställ ut valfritt antal krustader på ett snyggt fat och klicka i lite av din mandelmassa. Fortsätt med en klick vispad grädde (otroligt fint att spritsa ut med en stjärntyll) och toppa sedan med lite kardemumma.

Ställ fram dina semmelkrustader till dagens söndagskaffe och njut av en härlig dag!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

After Eight-glass

Citronpasta med paprika

Nyårsrevyn 2025

Mimosa som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar