Egg McMuffin hemma

-

Idag är det -27 grader utomhus och att stanna inomhus känns genast väldigt mycket härligare. Och vad ska jag ut och göra egentligen? Jag har en obokad lördag, så varför inte bara stanna inomhus och slappna av? En grej vi gör alldeles för sällan. Som frukost så högg jag in på en Egg McMuffin här hemma samtidigt som jag sände en tanke till Daniel som ligger och sover i Chicago.

Jag har sett på bild eller läst någonstans att man enkelt kan använda ett vanligt hamburgerbröd men att vända bröden med insidan utåt. Så det gjorde jag idag:

1 hamburgerbröd
Bacon (till ett bröd så tog jag ca 1/3 paket)
1 ägg
1 skiva tomat
Valfri ost

Börja med att steka bröden i en torr stekpanna, så insidorna får en stekt och lite krispig yta. Stek bacon så knapriga som du vill ha dem och stek sedan ägget på båda sidor. Jag har en stansring så jag kunde steka ägget runt, men det är ju valfritt.

Stekt ägg stansring

Montering: Lägg en halva av hamburgerbrödet på en assiett och smöra utsidan (som nu fungerar som insida). Lägg på valfri ost och sedan bacon. Lägg på det stekta ägget, lite mera ost och sedan en skiva tomat. Lägg till sist på den andra biten hamburgerbröd och servera direkt tillsammans med ett glas apelsinjuice. Riktigt gott och så enkel frukost!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar