Vi spelar väl på kärlekens tecken ett tag till va? Fortsätter att vara snälla och visa kärlek till både familj, vänner, kollegor och folk vi möter under våra dagar. Det är något som behövs varje dag i vårt ganska hårda samhälle. Och när vi pratar om kärlek så minns ni kanske Marry Me-kycklingen som blev viral förra året lagom till Alla hjärtans dag? Middagen som är så god så den du bjuder kommer att gå ner på knä och fria (så välj din gäst noga). Jag gjorde om den lite och serverade Marry Me Grillost till middag igår. Och den här är lika god som den med kyckling!
200 g svensk grillost (hellre svensk ost än cypriotisk halloumi)
Broccolibuketter frysta
5-6 färska champinjoner (burkchampinjoner funkar såklart också)
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
Soltorkade tomater i strimlor
Ca 2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Oregano
Timjan
Chiliflakes
Pressad citron
Salt & peppar
Riven parmesan
Basilika
Till servering
Kokt ris
En god sallad
Marry Me Grillost
Sätt igång riskastrullen och starta en stekpanna. Skär grillosten i kuber och stek dem först, tills de fått en yta på varje sida. Ta upp dem och låt dem vila till senare (jag lät dem ligga kvar men då smälte de för mycket – lika gott men inte lika snyggt vid servering).
Hacka lök, vitlök och slanta dina champinjoner. Lägg ner i stekpannan och låt fräsa tillsammans med broccolibuketter. Tillsätt soltorkade tomater, buljongtärning och grädde och låt puttra ihop. Smaksätt med oregano, timjan, chiliflakes, pressad citron samt salt & peppar. När det närmar sig servering så lägger du ner grillost-kuberna så de hinner bli varma igen. Strö över riven parmesan och basilika.
Servera din Marry Me Grillost tillsammans med kokt ris och en god sallad och förbered dig på nöjda bordsgäster. Kanske någon av dem även faller ner på knä och friar till dig?


