Då jag gjorde den goda MarryMe-kycklingen strax före Alla hjärtans dag, så spann jag vidare på temat igår. Min närmaste butik har haft extrapris på kycklingfärs denna vecka, så jag tänkte att MarryMe kycklinglasagne borde bli minst lika god!
Jag gjorde inte helt enligt receptet, jag la tex dit broccoli och även en ask Ricottaost. Men man tager vad man haver och i det här fallet så blev det väldigt gott!
Lasagneplattor – denna gång hade jag färska
500 g kycklingfärs
Olja eller smör till stekning
1 rödlök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
Ev lite broccoli (frusna buketter som fått tina)
2 dl soltorkade tomater, strimlade
1 st citron, zest och saft
2 tsk paprikakrydda
1 tsk chiliflakes eller sambal oelek
2 msk kycklingfond
1 dl grädde
1 ask Ricottaost
Salt (gärna Vegeta allkrydda) och svartpeppar
Ostsås:
25 g smör
0,5 dl vetemjöl
Mjölk tills det är lagom tjock sås
Riven ost
Salt & peppar
Ta fram en stekpanna och sätt igång. Fräs löken först i lite olja och sen vitlöken i ca 1 minut. Fortsätt att lägga in kycklingfärsen och finfördela allt du kan. Fortsätt med soltorkade tomater (jag tippade i oljan som tomaterna låg i också), broccolibuketter, citronzest och saft och kycklingfond. Krydda också med paprika och chili, jag valde sambal oelek. Låt puttra ett par minuter.
Tillsätt grädde och Ricottaost och blanda runt. Smaksätt med salt och peppar.
Gör din bechamel genom att smälta smöret, vispa ner mjölet lite i taget och sen fylla på med lite mjölk i taget och vispa tills såsen känns lagom tjock. Stäng av plattan och lägg i riven ost som får smälta. Smaksätt med salt & peppar.
Montera din MarryMe kycklinglasagne
Sätt ugnen på 200 grader. Montera ihop din MarryMe kycklinglasagne genom att ta lite ostsås i botten på ugnsformen, lägg dit en lasagneplatta och lägg på av kycklingfärsen. En platta och mera kycklingfärs. Avsluta med en lasagneplatta högst upp och häll på resternade ostsås. Toppa sedan med mera riven ost och sätt in i ugnen ca 30 min. Under tiden hinner du duka fint och göra en god sallad.
Ta ut din MarryMe kycklinglasagne och låt den vila några minuter. Om den får sätta sig en liten stund så blir den också lättare att skära i och få snygga bitar. Jag tog sallad på sidan och avslutade med balsamvinäger på toppen.
Lasagnen fick bara lovord från Daniel och han var även tvungen att okynnesäta en liten bit lasagne till. Bra betyg alltså!