Jag måste få tipsa om vår lördagsmiddag som jag svängde ihop av det jag hade hemma. Vi skulle vidare ut på show – Fredrik Andersson var i Östersund – så jag hade inte så mycket tid på mig, men såklart vill man ju äta gott och lite lyxigt när det är helg. Så här kommer lördagens räkpasta serverad i Skärgårn.
Valfri pasta, jag tog min lyxigare bronsvalsade La Mafalda
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Broccoli (frysta broccolibuketter)
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-2 tsk sambal oelek
0,5 burk skalade räkor (godast med skalade färska räkor om du har möjlighet)
Salt & peppar
Sätt igång en kastrull för att koka pastan. Starta en stekpanna och ta lite olja i botten. Fräs först finhackad rödlök ett par minuter och lägg sedan i finhackad vitlök och tinade broccolibuketter, låt fräsa någon minut till (får vitlöken fräsa för länge så kan den bli besk). Tillsätt grädde och creme fraiche och låt puttra medan pastan kokar.
Smaksätt din pastasås med sambal oelek för lite hetta samt salt & peppar. Lägg i den kokta pastan och vänd runt. Toppa med räkorna (som bara behöver bli varma) och vänd runt en sista gång. Servera din räkpasta i snygga tallrikar och njut!