Pasta i alla dess former är en av mina favoriter. Det är så gott att till exempel ställa fram en stor laddning kycklingpasta i krämig tomatsås och låta alla ta för sig så mycket de bara vill ha. Jag kan nästan garantera att dina middagsgäster kommer att ta om av maten.
Min portion blev kanske tre portioner men det är bara att öka på mängderna ifall ni är fler runt bordet.
1 tinad kycklingfilé
Valfri marinad – jag tog en BBQ som stod i kylskåpet
1 hackad rödlök
1 hackad vitlöksklyfta
Ca 5 cm purjolök i slantar
1-2 msk tomatpuré
0,5 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Ev 1-2 msk Philadelphiaost
1 tomat, tärnad
0,5 kycklingbuljongtärning
Till servering:
Valfri pasta
Riven parmesan
Extra tomater
Färsk basilika
Börja med kycklingen. Skär upp den i strimlor och lägg ner den i en marinad, ställ in i kylskåpet. Det gjorde jag innan jag åkte iväg på träningen – så när jag kom hem hade den legat i ca 2h.

Sätt igång en pastakastrull och en stekpanna på hög värme. Häll i lite olja och lägg sedan ner kycklingbitarna. Vänd runt så de blir stekta på sina olika sidor och ta sedan upp dem ur stekpannan.
Ta i lite mera olja och sänk värmen på stekpannan. Lägg ner hackad lök, vitlök och slantad purjolök. Tryck ut lite tomatpuré och låt den fräsa någon minut för att få bort den lite stickiga smaken.
Fortsätt med grädde, creme fraiche och ifall du har Philadelphiaost hemma. Lägg också ner en tärnad tomat och buljongtärningen. Ifall du upplever det som lite torrt så kan du tillsätta lite av pastavattnet. Låt puttra ihop.
Häll av pastan och spara lite av vattnet. Häll ner pastan i stekpannan och rör runt. Smaksätt med salt och peppar.



Servera din kycklingpasta i krämig tomatsås tillsammans med riven parmesan, extra tomater och färsk basilika. Och gärna i snygga tallrikar och tända ljus på bordet – även på en måndag.
Så god middag både till middag och i matlådan (ifall det blir några rester kvar vill säga).
