Enkel tortellonimiddag med ädelost

-

Idag och i helgen är jag i Färna och hälsar på Saga. Hon arbetar som kock på Färna Herrgård utanför Skinnskatteberg sedan ett halvår tillbaka och nu var det dags att få ses lite igen. Den här gången kunde jag bo tillsammans med henne istället för att hyra Ramsellvåningen som vi gjorde i somras. Då hon inte har så mycket i sitt kök så valde jag att laga en enkel tortellonimiddag med ädelost till mig själv – Saga arbetar kvällspasset och gick iväg strax före 14.

Färsk pasta är en lifesaver tycker jag – det går snabbt och enkelt att få ihop en god middag med några få ingredienser. Denna gång gjorde jag så här.

1 paket tortelloni med smaken Chicken & Bacon
2 tomater
2 rejäla nävar färsk spenat
1 bit ädelost
Ca 1 dl creme fraiche
Salt & peppar

Topping: riven ost och mera svartpeppar

Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna. Dela tomaterna till mindre bitar och lägg ner i stekpannan tillsammans med lite smör. Fyll på med färsk spenat som får smälta ner och fortsätt sedan med ädelost och creme fraiche. Låt allt smälta samman.

När pastan är klar (det tar bara ett par minuter i det kokande vattnet) så häller du av vattnet och sen lägger du dina tortellonis i stekpannan. Blanda runt alltihop försiktigt och smaksätt med salt och peppar. Strö även över lite mera riven ost och svartpeppar när du ska servera en enkel tortellonimiddag med ädelost.

Enkel tortellonimiddag med ädelost

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pepparkaksbiscotti

Min godaste Korv Stroganoff

Oktober 2025

Populära kategorier

Lämna ett svar