Kycklingsås

-

Här kommer ett recept på supergod kycklingsås. Att ha till grillad kyckling, eller som oftast händer hemma hos oss, till färsk kyckling som jag tärnat i mindre bitar och bara stekt med salt och peppar. Att äta dessa mumsbitar med ris eller pasta och ha såsen bredvid, det är supergott och enkelt.

I samma stekpanna som man stekt kycklingbitarna, häll ner
1 dl grädde

Vispa runt i stekpannan för att få med smakerna, och häll ner i en kastrull. Fyll på med:
½ dl creme fraiche
1 msk soja
1 msk gelé (jag har rödvinbärsgele)
1 msk kycklingfond
ev lite vetemjöl utrört i lite vatten för att få såsen lite tjockare

Låt koka ihop och servera till kyckling. Såå gott, så man kan sleva i sig såsen då kycklingen är slut :)

Fil 000 (23)

Fil 000 (24)

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelHembakta bullar
Nästa artikelKnäckepizza

Kommentera