Göteborgsvarvet

-

2015 anmälde jag mig till slut. Till Göteborgsvarvet 2016. En halv marathon, dvs 2,1 mil lång löpning. I maj. Jag är ingen löpare och jag tycker inte ens att det är speciellt kul, men det är bra träning. Lätt, snabbt och enkelt att få till en hyfsad runda. Att sticka ut och springa valfri sträcka, från dörr till dörr på 30 min, så kan man räkna det som ett godtagbart träningspass vilken dag i veckan som helst. Nu när jag ska springa så långt som en halvmara, så måste jag dock få till längre pass då och då.

Jag hade en plan om att springa redan 2012, men min cykelolycka 2011 satte stopp för de planerna. Efter det har jag haft Göteborgsvarvet i bakhuvudet, och alltid tänkt att jag ska springa något år. Bara inte iår… Tills i höstas, när jag inte kunde smita undan längre :)

IMG_3011

Uppladdningen har skett långsamt, allt för att kroppen ska hålla och för att det ska kännas greppbart. Min sambo Daniel (som har sprungit 8 varv innan iår) är superpeppad över att jag ska springa mitt första varv, och har nästan struntat i sitt eget upplägg bara för att han vill finnas till för mig och därmed bidra till att jag ska få uppleva ett bra varv. Vi har tillsammans varit iväg till Jämtkrafthallen i vinter, för att få till fler och fler km på ett mjukt underlag, och där det också är varmt i hallen.

Fil 000 (4)

Nu börjar det närma sig, och förra veckan så fick jag mitt första bakslag i uppladdningen, nämligen en förkylning deluxe. Jag som ALDRIG är sjuk, var tydligen tvungen att få ett bakslag strax innan. Nåja, jag har tränat det mesta så jag är laddad. Jag siktar dessutom inte på någon speciell tid, utan kommer att slå personbästa bara jag tar mig runt, detta eftersom det är mitt första varv :)

Fil 000 (3)

Det häftigaste med den här uppladdningen var faktiskt den söndag som jag stack ut själv och sprang 15 km. Jag hade inga tidskrav/km, utan ville bara vänja kroppen vid att springa under lång tid. Jag sprang utan stress med en pod i öronen, när den första tog slut, så körde jag igång en till. Kom tillbaka till bilen för tidigt i antal km, så jag körde en annan runda för att få ihop dagens alla 15. Men när jag till slut gjort dem, så var jag såå nöjd. Jag kan sticka ut och springa så långt som 15 km utan någon vidare uppladdning (visst hade jag druckit mera vatten än en vanlig söndag, men inte mer än så) och inte vara knäckt efteråt. Jag orkar springa ett träningspass på 1½h och då gav jag mig själv en stor klapp på axeln. Bra jobbat Maria!

Fil 000 (1)

På lördag 21/5 är det dags. Närmare bestämt kl 15:46 startar jag som nr: 71409. Ni som vill följa mig, kan göra det på Göteborgsvarvets hemsida

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKöttfärspaj
Nästa artikelBroccolisoppa

6 KOMMENTARER

  1. Det där med förkylning innan känns nästan som standard! Om inte det händer så får man i alla fall känslan av det, blir alltid lite lätt hypokondrisk månaden innan Varvet, haha! :) Härlig insikt med personbästa också, det är ju så man ska se på det. Lycka till på lördag!

    • Tack! Det ska bli roligt att springa varvet, för jag har hört så mycket gott om det. Mycket folk som springer men ännu fler som står bredvid och hejar på! ?

Kommentera